tjen penger på nett

15 måter å tjene penger på nett

Mulighetene til å tjene penger på internett er større enn noen gang tidligere. Flere og flere typer yrker blir stadig mer nettbasert og det er forventet at 90% av all handel innen 2030 kommer til å bli nettbasert. Og du lurer på om det er MULIG å tjene penger på nett? Selvfølgelig er det det. I løpet av et år tjente jeg nok penger på nettet til å finansiere mine egne studier. Det ble mer lønnsomt for meg å investere sommerferien i egne prosjekter i stedet for å ta meg en ordinær sommerjobb. I løpet av få år var den passive inntekten fra nettet stor nok til at jeg kunne ha det som ‘fulltidsjobb’.

Å tjene penger på nett er ikke bare mulig, det er også fantastisk gøy og utfordrende. Du kommer opp med egne ideer, bygger opp noe eget, og konkurerer med andre. Du trenger heller ingen programeringsegenskaper, eller å være spesielt intelligent. Det eneste du trenger er kreativitet, motivasjon, og tid.

Her er noen av de beste metodene du kan tjene penger på nett.

1. Youtube

 

De fleste av dere har sett en Youtubefilm, men hvor mange av dere vet hvor mye det er mulig å tjene på Youtube? Svaret er 1-4$ per 1000 views. 1 millon seere kan dermed oversettes til ca 10.000-40.000 kr avhengig av hva slags nisje filmen er i. Og det er kun penger fra reklameinntekter. Sponsoravtaler, affiliatemarkedsføring, salg av egne produkter, donasjoner osv,- er ikke tatt med i betraktning. Du bør derfor tenke deg godt om før du ler av noen som vil bli en ‘youtuber’.

Det er imidlertid visse krav satt av youtube før du kan begynne å tjene penger med reklameinntekter. Disse kravene ble satt nylig i forbindelse med at store selskaper trakk seg fra youtubes partnerprogram etter reklamene deres ble vist på ekstreme videoer. Kravene nå er derfor satt til minimum 1.000 subscribers og minimum 4000 timer seertid i løpet av de siste 12 månedene. (Les på youtubes rettningslinjer).

Ta opp et kamera og begynn å film. Legg det ut på Youtube, og se hva som skjer. Det er helt gratis, så hvorfor ikke?

 

2. Egen nettside

 

Jeg forstår at det kan høres skremmende ut for mange å starte en egen nettside, spesielt for de som ikke kan noe om koding, men sannheten er at i 2019 er over 90% av alle nettsider laget fullstendig uten bruk av koder. De fleste nettsider er laget med WordPress, et program som gjør all kodingen for deg. Programmet er lettere å bruke enn photoshop og krever bare litt klikking og skriving før du har en velfungerende nettside. I likhet med Youtube er det drøssevis av måter du kan tjene penger på, både med google ads, sponset innlegg, affiliate, og mer. Forskjellen er at inntekten du får fra en nettside er mer passiv-basert enn på youtube, da du hele tiden får trafikk fra google. Mens en Youtubevideo får du nesten all trafikk på en gang. Det betyr at en nettside er noe du kan opprette og la stå og gå av seg selv, mens Youtube krever at du aktivt laster opp nye videoer. Dersom du er seriøs i å tjene penger på nett, anbefaler jeg sterkt å ihvertfall prøve å lage din egen nettside. Det er billig, og iverstefall har du tapt noen hundre kroner mot litt ekstra kunnskap.

Det er flere selskaper som tilbyr netthosting med wordpress og prisen og kvalitet varierer veldig.. Kinsta koster 30$ / måneden og da har du alt du trenger. WordPress og hosting av nettside. De tilbyr også en meget god netthastighet.

 

 

3. Dropshipping med nettbutikk

 

Har du 1 million kroner klar for å investere i et lokale, kjøpe inn produkter, og ansette folk og is i magen nok til å tape ALT? Nei? Hva med 70 kroner, og være klar til å velge og vrake mellom millioner av produkter og milliarder av mennesker som målgruppe? Du kan ha tusenvis av produkter for salg og risikere å kun tape 70 kroner, mens potensialet kan være mange millioner kroner. La meg forklare deg hvordan dropshipping fungerer.

Hele konseptet med dropshipping er å selge en vare for en pris du vet du kan finne for en billigere penge et annet sted. Eksempel: Du ser en t-skjorte på Aliexpress for 2$. Du vet du kan lett selge denne for 10$. Du legger den dermed ut på nettisden din og venter til noen kjøper produktet. Du bestiller dermed t-skjorten direkte fra Aliexpress til kunden og sitter igjen med 8$ profit. Det betyr at du kan selge tusenvis av produkter, der alt du trenger å gjøre er å selge dem dyrere på nettsiden din og vente på at noen kjøper. Kjøper ikke kundene fra deg, kjøper ikke du fra Aliexpress. Du risikerer derfor INGENTING.

Det finnes mange norsk-baserte tjenester som tilbyr nettbutikker. F.eks 24nettbutikk og Mystore, men de koster enormt mye og har langt færre funksjoner enn de jeg anbefaler.

Wix og Shopify er dessidert best, både når det gjelder pris og kvalitet.

Wix er billigst på 8.5$ i måneden , mens Shopify koster 30$ i måneden.

Forskjellen er at med Shopify får du en 14-graters trial-periode der du kan sette opp butikken din helt gratis. Dersom du er fornøyd med butikken din og er klar for å teste den ut, betaler du 30$ per måned.
Med Wix er du nødt til å betale fra starten av, men det er også mye billigere. Du kan også spørre om refundering før 14-dagers perioden er over, dersom du ikke er fornøyd.

 

4. Freelancer

 

Har du en ferdighet det er mulig å tjene penger på? Dette kan være alt fra oversettelse, voice-over, og produkt-anmeldelser, til grafisk design, photoshop og regnskapsøring. Dette kan du tjene penger på! Registrer deg på f.eks Fiverr.com eller Freelancer.com og begynn å tjene penger på dine ferdigheter. Det eneste negative med denne metoden, er at du konkurerer med folk fra India og andre land der 5$ per time kan høres mye ut. Det kan derfor være særdeles gunstig å kjøpe tjenester fra en Freelancer, men å selge som nordman, kan være litt mindre lukrativt. Likevel, dersom du er god på det du gjør, kan du til og med få bedrifter som klienter, og da er det ikke mangel på penger.

 

5. Selge produkter på Amazon

 

Amazon er et av verdens største selskaper og omsetter for hundrevis av millarder kroner. Det er sammenlignbart med Apple. Forskjellen på Apple og Amazon er at Amazon ikke selger sine egne produkter. Det er ikke et merkevare som produserer og selger, men mer som et lagerhus som lar bedrifter og private personer selge gjennom Amazon. Amazon tar imot produkter og tar hånd om salg og levering. Forskjellen på å selge på Amazon og dropshipping er derfor at du må kjøpe opp og levere varene du vil selge på forhånd. Det betyr at du risikerer å tape alle pengene du har brukt på et produkt. Jeg anbefaler derfor at du først prøver ut dropshipping.

6.  Tjen penger på hobbyen din

 

Driver du med en sportslig aktivitet som ski, eller sykkel? Eller er du kanskje interessert i å lage mat? Hva det nå er du liker å gjøre, er du neppe alene om det. Dersom du for eksempel sykler mye kan du faktisk gjøre det om til et levebrød. Slik gjør du det:

Lag en nettside der du begynner å skrive og legge ut bilder om sykkelturene dine. Etterhvert begynner du å få lesere som er interessert i det du holder på med. De skulle gjerne hatt den samme sykkelen og utstyret som deg og begynner å spørre deg om hvor du har kjøpt det. Du spør en sykkelprodusent i Norge om de kunne tenke seg et samarbeid med deg, der du får 10% provisjon per salg. Har de litt forståelse for business går de selvsagt med på det. Du får dermed en lenke du kan gi til leserne dine der de kan kjøpe en sykkel maken til den du så fint dokumentere på turene dine.  Skaper du 10 salg til en sykkel verdt 10.000,- kr, tjener du altså 10.000,- kr.  Har du 10.000 personer som leser dette innlegget i måneden, og du forventer at 50 av disse kommer til å kjøpe sykkelen, har du altså en passiv inntekt på 600.000 kr,- i året bare ved hjelp av et enkelt innlegg.

 

7. Selg nettbaserte kurs

 

Har du kunnskap innenfor et område det ikke er utenkelig at noen ville betalt for å ha hatt? Da kan du definitivt tjene penger på det. Kanskje du har jobbet som selger? Hva tror du en som ønsker å bli en dørselger må betale for å gå på kurs eller skole for å tilskaffe seg de samme ferdighetene du har? Eller hva med Jus, Økonomi? Kanskje er du god på photoshop? Det er bedrifter og private personer som håver inn millioner av dollar på å lære eldre mennesker å bruke internett. Du vet, det å søke på google, åpne mail, og sånt. Du har garantert en ferdighet som er verdt en penge. Nå må du bare ta steget for å selge det. Jeg kan anbefale Wix for dette. De har gode integrasjoner for PDF og videosnutter du kan bruke til å selge dine nettbaserte kurs.

8. AirBnb

 

Har du en hytte du ikke bruker? En leilighet som stor tom? Med AirbnB kan du tjene mange tusen kroner i måneden. Alt du trenger, er å opprette en bruker på Airbnb, legge ut noen bilder og vent på kunder. AirBnb er en semi-passiv inntekt, da det krever at du må rydde og vaske opp etter hvert besøk. Det er selvsagt mulig å ansette noen til å ta den delen av jobben for deg.

 

9. Instagram

 

Det er over en milliard aktive brukere på Instagram, og sjansen for at du allerede har en bruker er derfor ganske stor. Det er på tide å slutte å kaste bort tiden og faktisk tjene penger på appen. Kylie Jenner tjener i snitt 1 million dollar per instagram post. Det vil si at et selskap kontakter henne og spør om hun kan promotere et produkt for dem. Du kommer nok aldri til å få det samme tilbudet, men det er ikke urimelig å tenke seg at du kan få 100.000 følgere og tjene bortimot 1000-5000$ per sponset innlegg. Og selv om ingen selskaper skulle kontakte deg, kan du starte med å selge dine egne produkter (eventuelt dropshipping), eller du kan holde på med affiliate-markedsføring.

test

10. Spørreundersøkelser

 

Du har sikkert blitt ringt i forbindelse med en spørreundersøkelse der du svarte at du dessverre ikke hadde tid. Du hadde kanskje svart noe annet dersom du hadde blitt betalt for det. Nå er det fult mulig å faktisk tjene penger på slike spørreundersøkelser. Selskaper lager spørreundersøkelser på vegne av bedrifter som ønsker mer informasjon om kundene. Derfor er de villige til å betale for denne informasjonen.

PS: Jeg har blitt oppmerksom på at visse spørreundersøkelser kan være svindel. Et godt tips er, dersom de ber om penger eller kredittopplysninger (annet enn kontonummer i forbindelse med utbetaling), styr unna!

Min anbefalning: Swagbucks

 

11. Selge bilder

 

Liker du å ta bilder? Hvorfor ikke selge og tjene penger på de? Forestill deg at en liten bedrift i Los Angeles gjerne skulle hatt et bakgrunnsbilde av et fjell med snø på. De vil helst ikke betale for en reise med en profesjonell fotograf til Alaska, da dette kan fort koste flere tusen dollar. Mer sannsynlig er det da at de vil kjøpe ditt amatørbilde av Rondane i Norge for 100$-300$. Jeg kan anbefale disse sidene: Shutterstock og IstockPhoto

 

12. Selg brukte gjenstander på Finn.

 

Finn.no er helt gratis å bruke dersom du ønsker å selge gjenstander. Du tror virkelig at du ikke har noe du vil selge? Hva med møblene i kjelleren? De gamle lekene, eller skolebøkene som fortsatt dekker pensum på videregående? Sykkel, båtmtorer, dekk osv,- alt har en pris. Det er gratis likevel, så hvorfor ikke prøve.

 

13.  Jobb hjemmefra som kundeservice

 

Det er ikke spesielt viktig for bedriftene om du sitter hjemme i sofaen eller på et kontor dersom du gjør jobben din og besvarer kundene. Faktisk sparer bedriftene penger ved at de ikke må leie kontorer og kan derfor foretrekke at du jobber hjemmefra.

Jeg ser stadig nye jobber dukke opp og kommer til å legge dette ut når jeg ser noe.

 

14. Affiliatemarkedsføring

 

Affiliatemarkedsføring handler om å reklamere for produkter mot provisjon hvis noen kjøper noe. Mange bedrifter vil gjerne tilby deg alt fra 1-50% provisjon dersom du var førte til et salg for dem. Det er gunstig for bedriftene, og for deg. Du kan f.eks. registrere deg på clickbank og finn et produkt du ønsker å promotere. Deretter handler alt om å få noen til å kjøpe dette gjennom din link.

 

15. Jobb for Amazon

 

Mturk er en nettside Amazon bruker der de trenger hjelp hvor algoritmer og annet programvare ikke fungerer.

 

 

 

 

1 hendelser på “15 måter å tjene penger på nett”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *